Log in op uw account
E-mailadres
Wachtwoord  (vergeten)

CTO-Logo Nieuwsbrief 30 maart 2015


In deze nieuwsbrief willen wij u graag op de hoogte brengen van recente ontwikkelingen.

 • Gratis KEO voor NVLF-leden (ter waarde van 84,95 euro)
 • NVLF-vragenlijsten
 • Klanten van CTO-Logo en het gratis NVLF-KEO
 • Wijzigingen in CTO-Logo
 • Achmea erkenning in 2016?
 • Koppelingen met EPD's


Met vriendelijke groet, Uw CTO-Logo team


Gratis KEO voor NVLF-leden

Aanbod
Beroepsvereniging NVLF biedt haar leden in 2015 een gratis KlantErvaringsOnderzoek (KEO) via CTO-Logo. U kunt gebruik maken van dit aanbod als u akkoord gaat met het doorleveren van uw geanonimiseerde onderzoeksresultaten aan de beroepsvereniging.

Wat doet NVLF met uw onderzoeksresultaten?
De NVLF gebruikt geanonimiseerde en geaggregeerde onderzoeksresultaten om de logopedische zorg te monitoren. Trends en ontwikkelingen worden gebruikt om de leden te ondersteunen. Bijvoorbeeld door trainingen te ontwikkelen en aan te bieden of door het ontwikkelen van producten en instrumenten.

De beroepsvereniging gebruikt de gegevens ook voor de positionering en profilering van de logopedie bij de overheid, zorgverzekeraars, gemeenten, beroepsverenigingen en/of patiëntenverenigingen.

Tenslotte worden de gegevens gebruikt voor onderzoeksdoeleinden en vergeleken met de resultaten die komen uit Nivel Zorgregistraties.

De onderzoeksgegevens die wij doorleveren zijn niet te herleiden naar een cliënt of zorgaanbieder. U kunt dus nooit persoonlijk aangesproken worden op uw onderzoeksresultaten.


NVLF-vragenlijsten

De NVLF biedt de keuze uit 3 vragenlijsten:

 • een vragenlijst voor logopedisten werkzaam in de vrije vestiging
 • een vragenlijst voor logopedisten werkzaam in instellingen (op korte termijn beschikbaar)
 • een vragenlijst voor logopedisten werkzaam in het onderwijs (op korte termijn beschikbaar)

 U kunt de vragenlijsten inzien op het roze gedeelte van de website van de NVLF of via de CTO-Logo website


Klanten van CTO-Logo en het gratis NVLF-KEO

U heeft op dit moment al een onderzoek lopen bij CTO-Logo. U kunt nu een aantal dingen doen:

 1. Het gratis KEO van de NVLF moet voor 1 juni 2015 gestart zijn. Eenmaal gestart staat het onderzoek een jaar open voor gebruik. Als uw onderzoek bij CTO-Logo bijna is afgerond, dan kunt u er voor kiezen om het nieuwe onderzoek alvast starten, maar nog geen cliënten aan te melden. Zo kunt u na het afronden van uw lopende CTO-Logo onderzoek gelijk verder met het gratis KEO van de NVLF.

 2. U kunt het onderzoek van CTO-Logo beëindigen en beginnen met het KEO van de NVLF. Als u na 1 oktober 2014 een onderzoek gekocht heeft bij CTO-Logo, dan krijgt u van ons het volledige aankoopbedrag terug. Hiervoor geldt de factuurdatum. Als u in aanmerking komt voor restitutie van het aanschafbedrag, stuur dan een e-mail naar . Wij storten uw geld terug nadat u het gratis KEO van de NVLF gestart heeft. Vergeet niet uw rekeningnummer te vermelden.

 3. U kunt besluiten om niet in te gaan op het aanbod van de beroepsvereniging en gewoon verder gaan met uw onderzoek van CTO-Logo.

Wijzigingen in CTO-Logo

CTO-Logo heeft de start van het NVLF-KEO aangegrepen om enkele wijzigingen door te voeren. Met de wijzigingen hopen wij dat ons product nog beter aansluit bij de wensen en behoeften van onze gebruikers. Ook ons keurmerk heeft voor enkele wijzigingen gezorgd.

Papieren vragenlijsten
CTO-Logo maakt per april 2015 gebruik van een vernieuwde procedure om cliënten via papieren vragenlijsten te bevragen. U meldt een cliënt aan via de website, print de vragenlijst uit en geeft deze mee inclusief antwoordenvelop met antwoordnummer. Uw cliënt beantwoordt de vragenlijst, stopt hem in de antwoordenvelop en wij doen de rest! Dit garandeert de privacy van uw cliënten en optimaliseert de kwaliteit van uw onderzoek.

De kosten voor het uitvoeren van een papieren enquête worden apart met u verrekend. Voor elke papieren vragenlijst die wij verwerken, betaalt u 7,50 euro. Wij rekenen dit periodiek met u af. Deze kosten zijn dus niet inbegrepen in het gratis KEO van de NVLF noch in de betaalde vragenlijst van CTO-Logo.

Onderzoeksresultaten samenvoegen
Op veler verzoek is het nu mogelijk om onderzoeksresultaten van u en uw collega's samen te voegen tot 1 overall praktijkresultaat. U en uw collega's starten ieder een eigen onderzoek in een persoonlijk account. Via de menu-optie: "Instellingen – onderzoeksgegevens" kunt u inzage-rechten instellen. Dat houdt in dat u een collega inzage kunt geven in uw onderzoeksresultaten. De collega die u inzage geeft, kan vervolgens de onderzoeksresultaten gecombineerd bestuderen.


Achmea erkenning in 2016?

CTO-Logo werkt sinds december 2013 aan haar erkenning door Achmea. In oktober 2014 behaalde CTO-Logo het CQI-certificaat waarmee het volgens de nationale autoriteiten voldoet aan de strengste eisen op het gebied van klantervaringsonderzoek in de zorg. Desondanks heeft Achmea ervoor gekozen om CTO-Logo niet te erkennen.

Uiteraard zijn wij hier zeer door teleurgesteld, maar gesterkt door uw steunbetuigingen en het vertrouwen van twee beroepsverenigingen (NVLF en Ergotherapie Nederland) nemen wij stelling tegen deze beslissing. Wij doen er alles aan om alsnog zo snel mogelijk erkend te worden.

Met of zonder erkenning blijft CTO-Logo de voordeligste en logische keuze als u geen basiscontract heeft met Achmea.


Koppelingen met EPD's

CTO-Logo stelt haar koppelingssystematiek ter beschikking aan leveranciers van administratiepakketten. Op dit moment maken Intramed, Evry en Incura daar dankbaar gebruik van. Zij bieden daarmee optimale service aan hun klanten en maken het de gebruikers zo gemakkelijk mogelijk.

Andere EPD-leveranciers wachten de vraag van hun gebruikers af. Maakt u gebruik van een administratiepakket anders dan hierboven genoemd en lijkt het u handig om cliënten voortaan aan te kunnen leveren vanuit uw EPD? Neem dan contact op met uw administratiesoftwareleverancier en meldt dit. Uw leverancier kan contact met ons opnemen.


Referenties

"Van het cliënttevredenheidsonderzoek maak ik dankbaar gebruik. Het verrast me hoe leuk het is om..." Lees meer

En ook:

Het NVLF Testpanel over CTO-Logo

Handleiding KEO

De NVLF heeft een handleiding voor het KEO opgesteld: Toelichting Meten Klantervaringen. U vindt de handleiding op de website van NVLF.

Handige Links

Word vrienden met CTO-Logo op facebook Volg ons op twitter

Website Security Test